fbpx

GS Yuasa празнуват 40 години от производството на батерии в Южен Уелс

GS Yuasa Battery Manufacturing UK Ltd е създадена преди 40 години през 1981 г. и е произвела над 85 милиона батерии в производствената си база Ebbw Vale, като е наела над 360 квалифицирани работници от цялата област.

Първоначално създадена като Yuasa Battery UK Ltd, името на компанията се променя на GS Yuasa Battery Manufacturing UK Ltd през 2017 г. като част от глобалното разпространение на компанията майка от Япония. Фабриката се намира близо до Brecon Beacons и на 48 км. от столицата на Уелс Кардиф. Откакто е създадена през 1981 г., тя се е превърнала в опора на индустрията в Rassau,където е базирана.

Съоръжението в Южен Уелс отговаря за производството на някои от най-популярните продукти на производителя на батерии, включително серията SWL, висококачествен продукт с дълъг живот и с до 40% по-голям капацитет на разреждане от конвенционалните батерии  standby VRLA. Сериите EN и ENL, които при стартирането си се превърнаха в предпочитан избор на индустрията за високо качество, дълготрайно решение в телекомуникациите, приложенията за UPS и аварийното осветление, също се произвеждат там.

Тъй като търсенето на широката гама от продукти на Yuasa продължи да се увеличава, съоръжението, отговорно за тяхното производство, също се увеличи. Първоначално една фабрика, заемаща само 4700 м2, обектът е нараснал до над 27 000 м2, тъй като са били построени допълнителни фабрики през 1987, 1988 и 1994 г. Последният отворен от HRH Принц на Уелс на изключителна церемония през юли 1994 г. Оттогава Фабриката в Южен Уелс отбеляза редица важни събития, включително получаването на две награди на Queen’s за експортни постижения.

JAD 4602 PRESS 1536x1174 1

Над 60% от продажбите се изнасят, главно в Европа. В такава конкурентна среда Yuasa винаги е била начело на технологиите, като същевременно поддържа най-високите възможни стандарти и ненадмината надеждност. Като признание за успеха на фабриката – бяха получени множество акредитации, включително ISO9001, ISO14001 и ISO45001, предоставящи на клиентите и заинтересованите страни голямо доверие в работата на Ebbw Vale.

Андрю Тейлър, управляващ директор и главен изпълнителен директор на GS Yuasa Battery Europe заяви: „Щастлив съм да се присъединя към колегите си в GYMUK, за да отпразнуваме отличните постижения на устойчивост и успех през последните 40 години. Определящо за това е способността й да се адаптира и разнообразява, за да отговори на нуждите на нашите клиенти и на постоянно променящите се пазари.

Трябва да благодарим на всички наши колеги в Ebbw Vale, че помогнаха да се достигнат тези забележителни успехи през силно конкурентни, а понякога и много предизвикателни времена, през които много от тях са в компанията повече от 30 години и затова това е голяма привилегия да споделят този важен момент от 40 -годишнината и им пожелавам още много години непрекъснат успех. „

Шон Гарднър, управляващ директор в GS Yuasa Battery Manufacturing UK добави: „Моите колеги и аз сме много горди, че сме част от историята на GYMUK тук, в Ebbw Vale. Забележителният успех, на който станахме свидетели, в голяма степен е признание за безценния принос на нашата изключителна работна сила, чиято отдаденост и упорита работа през годините позволиха на бизнеса да остане в челните редици на индустрията.

Растежът и устойчивостта, които Yuasa е постигнала през последните 40 години във Великобритания, са твърдо приписани на специализираните екипи на компанията, както във фабриката в Южен Уелс, така и в техните европейски търговски и дистрибуторски центрове.